Waarom bloggen belangrijk is voor je bedrijf

Waarom bloggen belangrijk is voor je bedrijf, leg ik je uit in dit artikel. Veel bedrijven die een website hebben, maken er namelijk geen gebruik van. Een gemiste kans, om de vindbaarheid en omzet van je bedrijf te vergroten. Veel bedrijven hebben het te druk, om naast de normale bedrijfsvoering dit er nog eens bij te moeten doen. Toch is het nuttig om minimaal 1 keer per week een nieuw blog artikel te publiceren.

Je zult nu wel denken, waarover moet ik dan bloggen? Eigenlijk is dat helemaal niet zo moeilijk. Je eigen werk, reacties en vragen van klanten zijn handig om mee te beginnen. Veel lezen is ook een goede bron, om inspiratie te vinden. Lees bijvoorbeeld kranten, tijdschriften en andere blogs. Handige tip: Houd op je telefoon een lijstje bij, met onderwerpen waarover je wilt gaan bloggen.

Waarom bloggen belangrijk is

Ieder bedrijf met een website zou moeten bloggen. Regelmatig nieuwe content publiceren, is namelijk essentieel voor de vindbaarheid van je website, in de verschillende zoekmachines, zoals Google. Door minimaal 1 keer per week een nieuw artikel op je website te publiceren, vertel je Google dat je website in beweging en relevant is. Op die manier kun je beter gevonden worden, voor nieuwe en bestaande zoektermen, die van belang zijn voor jouw bedrijf.

Onderscheid maken

Door te bloggen maak je het mogelijk om jezelf te onderscheiden in jouw branche. Een financiële dienstverlener, zijn er bijvoorbeeld nog veel meer van. Maar wat maakt de ene financiële dienstverlener nou anders dan de concurrentie? Kennisdeling via een blog, is bijvoorbeeld een goede manier om je te onderscheiden van een andere financiële dienstverlener. Als WordPress webdesigner, ben ik ook niet de enige die WordPress websites maakt en een blog heeft, maar ik probeer wel mijn eigen DNA te laten zien. Je leest namelijk niet alleen maar blogs op mijn website, die over WordPress gaan. Ook blijf je bijvoorbeeld op de hoogte van de projecten die ik uitvoer.

Kennis tonen

Bloggen is ook belangrijk, omdat je op deze manier kennis van zaken toont. Potentiële klanten zullen namelijk veel eerder zaken doen, met een bedrijf die nuttige informatie deelt met anderen, waaruit blijkt dat je kennis hebt van jouw branche. Ook zorg je ervoor dat je interessanter bent en betrouwbaarder overkomt.

Hulp nodig?

In dit korte maar krachtige artikel, heb je kunnen lezen waarom bloggen belangrijk is voor je bedrijf. Wil jij jouw bedrijf ook beter laten scoren in de zoekmachines? Het beste kun je dan gewoon even contact met mij opnemen, zodat ik je kan adviseren.

Een extra stukje voor Google

Zelf vond ik bloggen altijd lastig, tijdrovend en om heel eerlijk te zijn erg oninteressant. De laatste jaren heb ik er ook weinig tijd ingestoken, om er echt iets van te maken. Toch kreeg ik ineens het idee, om mijn kennis en tips met de rest van de wereld te gaan delen. Een excuus om mezelf schaamteloos omhoog te krijgen in de zoekmachines? Tuurlijk! Daarom zul je dus regelmatig artikelen vinden over mijn leven als freelance WordPress webdesigner in Enschede en omstreken (zie je dat? SEO).

Service gebied

Mijn WordPress website diensten bied ik aan in Enschede en omstreken. Ook is het mogelijk dat ik op locatie kom werken voor projecten door het hele land. Wil je graag een project bespreken, neem dan contact met met mij op.

Laatste blog

Waarom bloggen belangrijk is voor je bedrijf

Openingstijden

  • Maandag: 9:00 – 17:00
  • Dinsdag: 9:00 – 17:00
  • Woensdag: 9:00 – 17:00
  • Donderdag: 9:00 – 17:00
  • Vrijdag: 9:00 – 17:00
  • Zaterdag: Gesloten
  • Zondag: Gesloten

© 2018 Nch webdesign. Alle rechten voorbehouden

Freelance WordPress webdesigner - Nch webdesign