Hoeveel kost een WordPress website?

Een vraag die ik regelmatig krijg van klanten… “Hoeveel kost een WordPress website?“. Het antwoord hierop is vrij eenvoudig… “Dat is afhankelijk van het soort WordPress website“.

De prijs voor de ontwikkeling van iedere WordPress website is verschillend. Het tarief is namelijk afhankelijk van duur, voor het ontwikkelen van de WordPress website. Het beste kun je de webdesigner, van zoveel mogelijk informatie voorzien. Op die manier kan de webdesigner je een betere inschatting geven, van de kosten en zal het ook binnen je budget passen. Hier een aantal redenen waarom een project misgaat of niet binnen je budget past.

Probleem #1 Slechte briefing

De nummer één reden is een slechte briefing. Zelf begrijp ik nooit waarom klanten dit niet goed doen. Vaak komen ze pas met belangrijke informatie achteraf, wanneer de website al bijna klaar is. Alsof ze je niet vertrouwen met die informatie en je er vandoor gaat met hun uitgewerkte plan, zittend en lachend in een donkere kamer, ergens in een hoekje (dit doen webdesigners niet, het stelen dan).

Misschien is het een tijdskwestie. Iedereen is tegenwoordig zo druk in het dagelijkse leven, dat we niet even rustig een uurtje kunnen gaan zitten, om ergens echt over na te denken. Of misschien willen klanten er gewoon helemaal geen tijd in investeren, omdat ze bang zijn dat de prijs voor het project te hoog zal zijn. Tijd die ze liever aan iets anders besteden.

De oplossing – Vertrouwen

Vertrouw je webdesigner. Ze zullen echt je idee niet stelen. En ze gaan ook niet bij je zeuren, omdat je met 10 lange pagina’s aan uitgewerkte details komt, die alle kleine dingetjes in de website omschrijven. Een klant die zijn briefing voor een nieuwe WordPress website goed uitwerkt, zal juist geprezen worden door zijn webdesigner.

Wel zullen ze zeuren als het niet goed gedaan wordt, dus geef jezelf wat tijd en werk het netjes en gedetailleerd uit.

Probleem #2 Scope Creep

Dit probleem is eigenlijk een beetje verbonden aan probleem nummer 1. Scope Creep is een term die veel door webdesigners wordt gebruikt, om iets te beschrijven wat later aan een website wordt toegevoegd, terwijl de website al klaar en akkoord is. Een eenvoudig voorbeeld, je hebt een prachtig WordPress website ontwerp laten maken met al je wensen, je kijkt vol verwachting naar de designer, om je te vertellen dat hij de WordPress website gaat ontwikkelen.

2 weken later heb je een afspraak met de webdesigner om de website te bekijken. De webdesigner toont je de website, kijkt je vol verwachting aan en jij zegt, ik vind het prachtig. Maar ik dacht, wellicht zou het mooi zijn om muziek op de achtergrond af te spelen. En een twitter feed aan de zijkant en misschien EEN NIEUWSBRIEF INSCHRIJFFORMULIER, TOCH???… Nee.

De oplossing – Communicatie

Neem de tijd, gehaast te werk gaan is niet de oplossing. Je webdesigner een onvolledige briefing geven, omdat je alles snel klaar wilt hebben, zorgt alleen maar voor problemen. Op die manier zullen features en functionaliteiten vergeten worden.

Zowel de klant als de webdesigner dragen beiden verantwoordelijkheid. De webdesigner moet de juiste vragen stellen en de klant moet de juiste antwoorden geven. Communicatie is een belangrijke factor, zodat beide partijen goed begrijpen wat de verwachtingen zijn.

Hieronder zie je een voorbeeld hoe Scope Creep voelt, voor mij als webdesigner.

Hoeveel kost een WordPress website

Als je hier kwam, om uit te vinden hoeveel ik reken om een nieuwe WordPress website te maken, dan kan ik je vertellen dat de prijzen starten vanaf 1200,- exclusief BTW.

Als je dat een een acceptabele prijs vindt en je bent op zoek naar een freelance WordPress webdesigner, neem dan gewoon contact met mij op. Dan weet ik zeker dat we een mooie samenwerking tegemoet gaan.

Service gebied

Mijn WordPress website diensten bied ik aan in Enschede en omstreken. Ook is het mogelijk dat ik op locatie kom werken voor projecten door het hele land. Wil je graag een project bespreken, neem dan contact met met mij op.

Laatste blog

Waarom bloggen belangrijk is voor je bedrijf

Openingstijden

  • Maandag: 9:00 – 17:00
  • Dinsdag: 9:00 – 17:00
  • Woensdag: 9:00 – 17:00
  • Donderdag: 9:00 – 17:00
  • Vrijdag: 9:00 – 17:00
  • Zaterdag: Gesloten
  • Zondag: Gesloten

© 2018 Nch webdesign. Alle rechten voorbehouden

Freelance WordPress webdesigner - Nch webdesign